jueves, 23 de abril de 2015

García Marzá exposa a Xile com l'ètica empresarial pot enfortir a les companyies enfront de la globalització

El catedràtic d'Ètica Empresarial de la Universitat Jaume I, Domingo García Marzá, dicta el dijous 23 d'abril una classe magistral a Santiago de Xile sobre "Ètica empresarial i construcció de la confiança en la societat contemporània". La sessió s'impartirà a l'Auditori de la Facultat d'Economia i Negocis de la Universitat de Xile, on ha estat convidat per la Càmera Oficial Espanyola de Comerç de Xile i la pròpia Universitat de Xile. Amb posterioritat, García Marzá participarà en una sessió de debat en el Senat de la República de Xile, on analitzarà les difícils entre l'ètica i la política.
Durant la seua estada al país llatinoamericà, García Marzá analitzarà com l'actual procés de globalització està augmentant la vulnerabilitat de les institucions, tant al món de l'empresa com en el de la política, i desenvoluparà la seua teoria sobre com l'ètica es pot convertir en un actiu per redissenyar les institucions i enfortir-les. En aquest sentit, abordarà l'impacte de la corrupció en la política i en l'empresa i el paper preventiu, de control intern, que pot exercir l'ètica quan s'implementa d'acord a criteris de disseny institucional, una dels conceptes de l'ètica empresarial aplicada que més i millor ha desenvolupat el catedràtic castellonenc.
Domingo García Marzá és catedràtic d'Ètica de la Universitat Jaume I de Castelló i director del Departament de Filosofia i Sociologia. A més, és director del Grup d'Ètica i Responsabilitat Social de l'Empresa (GERSE), amb el qual ha desenvolupat importants treballs pràctics en aquest àmbit per a companyies com a Unió de Mútues o UBE Corporation, entre unes altres. Ha ampliat estudis de Política en Frankfurt (Alemanya) i d'Ètica econòmica en ST. Gallen (Suïssa), a la Universitat de Notre Dóna'm (Estats Units) i en Magee College of the University of Ulster (Irlanda del Nord). Les seves línies de recerca inclouen: democràcia deliberativa, ètica empresarial, disseny institucional, societat civil i hermenèutica crítica. Entre les seves nombroses publicacions destaquen els llibres Teoria de la justícia, L'empresa socialment responsable. Ètica i empresa, Ètica empresarial: del diàleg a la confiança, entre uns altres. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions
Aquesta informació es pot consultar a l'adreça http://ujiapps.uji.es/com/noticies/2015/04/2q/garcia-marza/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Con el fin de evitar mensajes no acordes con las noticias o eventos publicados, los comentarios serán moderados por los administradores del blog.